Moped

Öppettider

Skolan
Mån - Tors: 07:30 - 18:00
Fre: 7:30 - 15:00
Receptionen
Mån 11:30 - 15:45
Tis 13:00 - 18:00
Onsd 13:00 - 17:00
Tors 13:00 - 18:00
Fre - obemannat

Vi erbjuder:

Körkort Moped

För att får köra AM-moped klass I krävs sedan okt 2009 ett körkort.

Det är viktigt att komma ihåg att du måste ansöka om ett körkortstillstånd om du vill ta körkort för AM-moped. Du måste även göra en synundersökning för att din körkortstillståndsansökan skall vara komplett, du kan göra din synundersökning hos trafikskolan eller hos en optiker.

Du kan genomföra din teorikurs innan ditt körkortstillstånd är klart, men du får inte övningsköra på trafikskolan eller genomföra ditt kunskapsprov på Trafikverket (TV).

Transportstyrelsens (TS) krav på AM-mopedutbildningen är följande:

För er som skall ta AM-körkort består utbildningen av sammanlagt fyra stycken teorilektioner som ni skall genomföra. Varje teorilektion är två timmar lång.

Den teoretiska kunskapen går hand-i-hand med den praktiska kunskapen och bägge delarna av utbildningen är precis lika viktiga för att du skall bli en säker mopedförare.

De fyra teorilektionerna är följande:

AM-utbildningen består även av minst fyra praktiska

övningskörningslektioner som ni skall genomföra. Varje övningskörningslektion är en timme lång.

De fyra övningskörningslektionerna är följande:

Då du har genomfört utbildningens alla delar rapporterar trafikskolan din genomförda AM-utbildning till TS. Innan du är redo för att genomföra ditt kunskapsprov hos TV behöver du gå igenom det webbaserade teoriprogrammet för AM-mopeden. Du kan självklart göra det på trafikskolan, men det går även lika bra att genomföra dessa webbaserade teorifrågor hemifrån.

Trafikskolan hjälper dig givetvis med provbokningen, lycka till!